Jdi na obsah Jdi na menu
 


Občasník OS č.10

6.června 2010 - OOS č.10

Milí členové váženého Okrašlovacího spolku v Jílovém u Prahy!

Nejdříve jsem chtěl napsat Vážení členové OS, ale pak mě napadlo, že vážený může být jen ten spolek, protože většina jeho členů se zas tak moc ve spolku nepřetrhne (a proto nejsou vážení), někteří ani možná nevzali na vědomí změnu stanov, kterou jsme odsouhlasili na únorové valné hromadě a schválilo ministerstvo vnitra 19.3. t.r. Protože byste třeba mohli být časem trochu nemile překvapeni, jsou dále uvedeny podstatné změny našich spolkových stanov.

V odstavci Členové, jejich práva a povinnosti:

„.....Povinností je uhradit členský příspěvek, jehož výši stanoví vždy valná hromada a alespoň dvakrát ročně se zúčastnit spolkové akce. Jestliže se nezúčastní, může se „vykoupit“ t.j. zaplatit vyšší členský příspěvek. Když tak neučiní a nesdělí spolku důvody neúčasti je automaticky datem konání valné hromady vyškrtnut z databáze členů.“

Takže se spolek těší na tučné výkupné mnohých členů – valná hromada bude asi na konci ledna 2011, tak neutrácejte moc za Ježíška! Anebo zaplaťte pokladníkovi spolku neprodleně normální členský příspěvek (letos ještě naposledy 200/50 Kč) a dvakrát se do konce roku ukažte.

Dále je změna v odstavci Správa spolku:

„....Jednou za tři roky volí valná hromada ......“ tudíž přemýšlejte, kdo bude předseda, protože stávající to jistě nebude, má toho již dost. Nejlepší by bylo, kdyby zájemci zahájili volební kampaň. Spolek jim k tomu nabízí vývěsku na náměstí a brzy již nové stránky OS na netu. Stylové by byly bilboardy na náměstí, trička s potiskem vašimi hesly, které budete rozdávat na pracovních akcích OS (ještě lépe prac. rukavice nebo kvalitní holínky) atd., etc. aj.

Nyní ještě několik dalších aktualit:

- 3.6. t.r. byly předány pí Boučkové do městské knihovny všechny kroniky OS od roku 1999. Kdo by se chtěl podívat do těch předválečných – jsou ve státním archivu, kde si je bez potíží můžete prohlédnout, všechny starší obyvatele Jílového by to určitě zajímalo.

- V červnu se každý týden něco  dělá, kdo má zájem, informujte se u členů výboru, děkujeme.

- V sobotu 12.6. bude zvláštní show, ukázka rizikových prací v korunách stromů při jejich udržovacím a bezpečnostním řezu. Takže většinou budeme koukat, jak se lano vystřelí na strom, jak horolezec Franta po něm s pilou vyleze atd. My diváci pak jen posbíráme, uklidíme, co pořeže a když se nám bude chtít půjdeme pak ke studánce Holubí oko, voda si tam dělá co chce, takže studánka není funkční. Sraz v 9 h. na východním konci Borku na hlavní turistické cestě směrem do Hornopožárského lesa u dvou památných dubů (pod vilou Holanďana Herrenmause).

Ivo Nevečeřal